Followers

Tuesday, March 20, 2012

Mangsa....

Nak mintak simpati ni weh...
meh la simpati kat mangsa ni weh...
alkisah si mangsa ni hanya pandai isi minyak keta, minyak2 len tak penah nak check pong sebab gamaknye tau ia penuh dengan tersendiri kot huhuhu...
maka nak dijadikan cite.. si mangsa ni tengahari semalam bawak la kawan dia makan laksa kat tepi taman gelora tu...
tetiba ekon dah ase panas sjok panas sjok...
member siap tanye temperature mangsa tu memang tinggi camtu ke. dengan vangga si mangsa menjawab memang standard camtu huhuhu

balik petang tu racing plak ngan dak opis..
bila tekan minyak tu dah ase len macam sebenonye tapi mangsa masih wat tak tau... almaklumla memang taktau pape ekekeke...
sampai je dpn umah, slalunye Baby dah tunggu nak jalan2.. tapi aritu Baby tengah mandi..
sambil menanti Baby tu layan la muzik dlm keta jap..
tetiba si mangsa ase makin lama makin hangit...
bila dah melampau hangitnye sampai badan mangsa pun rasa hangit, maka mangsa pun kol kawannya...
kawan dtg, cek keta upanye keta minyak itam kering wooo
abis pecah mende ntah, siap bengkok bagai..
mangsa pun taktau nak explain camne sebab mangsa memang OUTTTTTZZZZ tang keta ni weh...
so kawan mangsa tolong la bawakkan keta mangsa ke bengkel, dlm perjalanan upanye keta mampos la plak... adehhh mangsaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
kawan cite kena tarik plak keta tu, puas cari tali
dapat tali, putus 2x plak, alik2 tolak je la keta tu huhuhu.. sian kawan mangsa...
mangsa mula pk kan strategik macammana nak antar anak ke skolah esok dan macammana mangsa nak pergi keje..
time tu la mangsa menjadi benar2 mangsa keadaan sesangat..
SABARRRRRRRRRRRRRRR JE LAAAAAAAAAAAAAAAAA...
dan Alhamdulillah si mangsa mempunyai kawan2 yang cukup prihatin walhal mangsa patutnye di bantu oleh yang sepatutnya membantu tapi takpela, mangsa dah biasa...
dan arini dalam 2..3ari ni, mangsa akan gunakan khidmat kereta sewa...
thanx fren n thanx Allah kerana kurniakan mereka buat mangsamu ini...

buat anak2 Ibu, selagi Ibu bernapas insyaAllah Ibu akan jaga kowang dan cuba bagi yang terbaik buat kowang sehingga ke akhir napas Ibu...
thanx memahami dan cuba memujuk Ibu semalam...

agak penin membaca kisah si mangsa..kowang pun jd mangsa blog aku hahahaha



5 luvbite for me:

Lina said...

sian mangsa tu...nak tolong tp aku pun tinggal 1 kete je...kete 1 lg masuk hosp abih nak wat camno...xpe belajar dr pengalaman

FirZie83 said...

cian kat akak...semoga akak kuat semangat ya kak ;p

FirZie83 said...

cian kat akak...semoga akak kuat semangat ya kak ;p

Ena Qalinsya said...

lina
hahaha takpe..takpe... masalah dah selesai ekekek...

firzie
tima kasih dik syg ;)

FirZie83 said...

hihi...kak ena...azie da update entry..kain yg akak suh cari...jemput singgah di blog azie ya kak ;p