Followers

Sunday, November 6, 2011

Alhamdulillah..berjaya jugekkk

Ermmmm ekceli aku ngaku aku tak pandai masak. .
biar r org nak kata ape tp idakla 100% tak pandai masak, gile pee!!!
Bukan masih bujang, dah ade anak 3 dah wehhh...
Buat masa ni masakan yang simple2 bole la aku wat, masakan yang berat2 terutama yang menggunakan santan (bagi aku berat r tapi bg kowang yang teror masak memang cam kacang la kan hehehee)

Raya puasa baru ni, aku tingin makan rendang ayam..
Mak aku siap suh tempah lagi nasi minyak..
Dulu masa mak aku masih gagah, mak aku la sedia juadah pagi, aku ni berat tulang sket tu pasai bila mak dah tak sihat, tak tau mende haaa padan muka sendiri kan huhuhuhu
Tapi aku yakinkan mak aku, aku leh wat nasi minyak malah leh wat rendang ayam,..
siap suh kawan bek aku datang, tolong ajar wat rendang ayam tapi dalam pada masa yang sama, aku survey resepi rendang ayam..
alik2 aku wat sendiri, bukan pe, kalo ajak kawan aku datang, cian plak dia, dia pun nak masak utk keluarga dia jugak kan so aku try dan alhamdulillah cubaan pertama rendang ayam dan nasi minyak aku menjadi cuma ayam masak berlada jek ampehhh tak tau nape..
selama ni buat ok jek, tetiba dah dapat resepi baru trus lupa cmne nak wat ayam berlada, ampeh toll!!!!

ok ni hasilnye..
opssssssssssssssss ni hasil dr cik google ek, yg aku nye tak nyempat nak snap ihiks...

Raya Haji kali ni, aku nak try wat nasi impit ngan kuah kacang..
yeeee aku tau, kacangggg sangat  tapi bagi aku yang tak pandai masak, memang berpeluh gak la..
memula wat, goreng kacang pun hangus..
owhhh itu bukan salah aku, salah en hubby ek, dia sampai kata taktau nak rasa camne kacang tu masak ke idak, hanginn jap aku..
tapi takle salahkan dia 100%, aku pun salah gak, leh ngadap fb pastu bile en.hubby suh ase kacang tu, leh suh dia rasa sendiri, haaaa rasakan...
dek kerana dah begitu jadinye pastu pedas bukan men so buat keputusan buat smula kuah kacang tu..
Alhamdulillah menjadikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

owhhhh ni hasil google jugak ek..
malas nak snap ekekeke


Alhamdulillah...
kali ni mak dah tak bunyi dah tiapkali raya nak tempah itu ini sebab dia yakin gamaknye anak dia dah bole buat itu ini... InsyaAllah kalo de resepinya antara jadi tak jadi jek...




4 luvbite for me:

Ayen... said...

Tahniahlaa sebab resepi kali ni baik ayam nasi minyak,kuah nasi impit memang betul2 TERBAIK......

TuYa said...

waaahhhhh!!!
walaupun x rasa,thumbs up utk kak ena sbb berjaya masak juadah utk pg raya..

Ena Qalinsya said...

ayen
thanxxxx, epi bile my hubby ske masakan ai...

tuya
tula, akk pun tak sngka leh wt hidangan pg ry, alhamdulillah.. perfect sat rasa ihikss

Lina said...

ohhh klu ayen komen sedap tu kira mmg sedaplah hehe...jgn komen sbb nak amik ati sudahhhh gege