Followers

Wednesday, November 16, 2011

Hari Tadika Iman Kids

Aku dari dulu tingin sangat melalui hari tadika, owhh bukan maksud aku, aku yang nak laluinya tapi nak tengok sendiri camne anak kita wat persembahan, amik hadiah dan aktiviti2 yang berlangsung pada ari tadika tersebut la..
Masa Kakak dulu, tadika tu masih baru lagi so tak wat la hari tadika tapi Alhamdulillah dapat gak aku merasa time Adik ni...


Adik berpakaian menarinya bagi tahun 6..
so sweettt...
balik umah trus praktis menarai sampai si Kakak dan Baby pun dah hafal step2 nye hehehe

Sampai dalam kul 7.30, ramai lagi tak datang..
Dalam pada tu, cikgu2 dia perbaiki sket baju, mekap o aksesori yang ada pada dak2 tadika tu...


KAMI yang serba pinky ihiks...Alhamdulillah dapat barisan ke-3 di depan..


Pamplet yans sempoi tapi banyak giler persembahan2nye hehehe

Sebahagian hadirin yang tiba..belah sini pun ramai gak..



Masing-masing sedang menunggu giliran membuat persembahan


MC Cilik..
Teror giler cakap omputeh..
Mak ayah dia bg makan ape la ek ihiks..

Dak2 yang petah bercakap
(lupa drang wat persembahan ape huhuhu)



Kawan2 Adik yang membuat persembahan..
bermacam2 aksi menari dan pakaian berwarna warni..
Oh ya, tema KEBUDAYAAN DAN KESENIAN MALAYSIA..
so pakai baju pun beraneka la..


Dak nonet ni masyaAllahhhh..
Dulu seorang yang pemalu tapi kali ni, aku sendiri tak sangka..
Siap ikut org joget ke kiri ke ke kanan ke, orang joget sambil duduk pun dia leh ikut...
tak sangka tol.. sakit prot aku ketawa hehehe

Yang ni plak gesek biola..
Walaupun agak bingit telingan tapi ok la kan bagi dak yang baru berumur 5tahun pandai gesek biola..

Turn Adik membuat persembahan




Cukup menyakitkan ati sebab Adik bila ngan kawan2 rileks jek ketawa tapi bila nampak jek Abah or Ibu dia trus wat muka kaber cun, tersenyum2 kamben, sakit ati tol..
Nak amik gambo dia pun susah, dia tengok ke lain..
Masa menari pun camtu gak, siyes jek muka tahan senyum, idong kembang kuncup huh!

Akhirnya saat menerima ijazah pun tiba...









Alhamdulillah tamat jugak anak Ibu ni belajar
Walaupun mahal tapi Ibu berpuas ati sebab anak Ibu dari ZERO akhirnya dapat mencapai kecemerlangan tanpa Ibu sendiri sedari...
Teruskan usahamu itu sayang..

Aksi2 jurukamera2 yang tak bertauliah berebut2 amik gambo anak2 masing2 hehehehe





Sebelum majlis tamat, ramai2 menyanyikan lagu ERKKK lagu pe ek, tak ingat dah aku..
Majlis tamat pada pukul 10.30 dengan prot yang cemerut krok krek krok krek sebab tak sangka takde makan maupun minum..
balik tu masing2 tido ngan prot kosong, malas nak singgah kedai, dah ngantuk n penat... 




4 luvbite for me:

Neeza.Areef said...

tahniah adik

::YUSLINA said...

congrats....tadika tu kat ner??? cam best jek...

Lina said...

little iman kids ni kat maner ena...aku rasa penah terpandang tp x ingat kat mane

Ena Qalinsya said...

neeza
tima kasih mokcik ihiks

yus
tadika iman kids kat taman putra putri kat taman guru ni ha.. haa ko, panjanggg ihiks

lina
alaa kat taman putra putri dpn tmn guru ni...