Followers

Sunday, May 8, 2011

Di HARI IBU...

Pe kowang dapat di Hari Ibu?
Aku dapat sekuntum bunga dari suamiku..
'Terima kasih kerana mengingati segala pengorbanan ini dan percayalah bukan harga yang nilai tapi keikhlasan bila memberi.. anyway terima kasih'

Oleh kerana itu, Ibu pun nak masak simple but spesel for my hubby n my kids...


 Ayam masak merah
(tapi kuah ase cicah kopok, agaknye bibik aku ni tertumpah kuah kopok dalam lada ni, taramm jek la)


 Petola air
(ase nak tuko nama pada so on petola air sebab byk so on dari petola ekekekek)


 Ikan masin kering
(perghhhhhhh behhh, baru pas goreng trus ngap! kerangupan tu perfect!)


Telo dada campo mayonis
(Nak tuko ke telo kembo mayonis sebab masa balikkan telo tu, tetiba pecah, tu yang jadi beso camtu ekekeke)

Cukup simple..
bagi yg teror masak tu, tutup mata pun leh masak kan..
aku stakat masak untuk laki n anak2 bole la tapi kalo utk jamu kat org tu, idak le...
tau tahap kemampuan aku setara mana hehehehe

anyway, selamat ari ibu ;)




2 luvbite for me:

AkuAnakMuda... said...

Time kasih buatkan ayam masak merah kegemaran abg.Sedap....Selamat Hari Ibu n I Love U.

Lina said...

klu ayen dah puji tu kira lulus lar tuh bolehlar jemput kitorang pulak makan2 hehe